donderdag 8 april 2010

Examenstunt

Vorig jaar was de examenstunt van de leerlingen van het Maritiem College Velsen al leuk.

Een van de jongens die matroos wil worden, kwam uit een boerengezin.

En zo lag het schoolgebouw in IJmuiden op een ochtend helemaal vol hooi. Opgehaald met de trekker.

,,Een maand later vonden we nog overal hooi'', lacht Theo Scholts van het Maritiem College.

Hij is 'de vader' van het internaat. Deze week doet de vierde klas praktijkexamen.

Maar maandagavond was er tijd voor de examenstunt. Die begon met een kussengevecht tussen de jongens en meisjes. De vierdejaars hadden de derdejaars uitgedaagd.

Daarna waren ze tot diep in de nacht bezig om 3000 bekertjes te vullen met water om de leraren de toegang te versperren.

Noodgedwongen kregen de eerste, tweede en derde klassen de volgende ochtend vrij. De docenten moesten de bekertjes water opruimen. Onder toeziend oog van de vierdeklassers, natuurlijk.

Om 10 uur kregen alle docenten en leerlingen gebak.


PS: In 1968 is de grootste sluis van IJmuiden al bijna te klein. Kijk naar dit filmpje van de mammoettanker Melanie (210.000 ton), gebouwd op de NDSM-werf in Amsterdam en voor het eerst op weg naar zee. Gelukkig past het schip net...

1 opmerking:

Ina de Vos zei

Hoi Fokke,
toen ik dit bericht las moest ik heel erg lachen omdat "wij" ook eens zoiets hadden uitgehaald. "Wij" waren mijn toenmalige beste vriendin en ik, samen de eerste meisjes bij het Zeekadetkorps Maassluis in 1978. Tijdens een zomerkamp naar Engeland hadden wij tax-free bierflesjes aan boord en wij hebben toen op een nacht lege flesjes gevuld met water op de vloer en tafel gezet in de Longroom (verblijf van de commandant en officieren). De volgende morgen werden we gewekt door stemmen van de zeer kwade heren die de grap niet konden waarderen, jammer. Ze hebben heel lang niet geweten dat wij achter de stunt zaten, maar gelukkig hebben we de foto's nog.....