vrijdag 26 februari 2010

Stranden in startblokken

Het is duidelijk: de lente en de zomer staan voor deur. De Velsense stranden staan in de startblokken.

Evenementen worden voorbereid. Op het strand bij de Noordpier is een plan voor een kinderfestival. Kinderfestival aan Zee was jaren geleden al eens in IJmuiden aan Zee. Kijk ook hier.

En Radio 538 overweegt wat leuks te doen op het IJmuiderstrand. De PR-dame van het radiostation zegt echter dat het niet zeker is of er wat gebeurt in IJmuiden aan Zee. Maar vandaag hoor ik van de gemeente dat het wel degelijk serieuze plannen zijn.

Lees maar:

,,Er is een vergunning aangevraagd voor een muziekevenement van Radio 538 op het strand van IJmuiden in juli 2010.

We zitten nu in de voorbereidende fase. Pas als alle zaken (op het gebied van openbare orde, veiligheid, gezondheid en milieu/natuur) goed geregeld zijn, wordt de vergunning verleend.

De aanvraag betreft een evenement voor maximaal 15.000 bezoekers op een omhekt terrein van 16.00 uur tot 23.00 uur.''

Vanmiddag gesproken met de nieuwe eigenaren van strandpaviljoen Zeezicht. Morgen staat hun verhaal in de IJmuider Courant. Goed nieuws: ze willen in ieder geval vaker opengaan dan de ene zondagmiddag nu. Op hun twitter kun je straks precies zien wanneer Zeezicht open is.

PS 1: Bomen verdwijnen in Velsen. Ik hoorde vandaag dat bij de grote renovatie van het plantsoen aan de Heerenduinweg ook bomen verdwijnen. Naar het schijnt worden er 478 (!) gekapt en 61 nieuwe geplant.


PS 2: Ergert u zich ook zo aan hondenpoep? Uw kans! Gemeenteraadsverkiezingen in aantocht. Kijk hier op wie u moet stemmen.

Geen opmerkingen: