donderdag 5 februari 2009

Wethouder in verwarring

(Audiofragmenten zijn weer te beluisteren!)

Wethouder Margo Bokking (CDA) is afgetreden. Oorzaak: haar vasthoudende doel de wijkplatforms de nek om te draaien.

Lees hier de verklaring van Bokking.

Luister hier naar Bokkings uitleg. Een veelzeggend interview voor Radio Noord-Holland.


Bokking was in verwarring.


Ze krijgt van mij een pluim voor de eerlijkheid en directheid waarmee ze de vragen op zo’n moeilijk moment beantwoordt.

Luister hier naar de verklaring van CDA-fractievoorzitter Robert ter Beest. Zoek de verschillen in zijn en Bokkings verklaring.

Bokking roept alles over zichzelf af. De gemeenteraad is de baas. In het midden ziet u de motie die de gehele gemeenteraad steunde (even op klikken). Die moet een wethouder uitvoeren.

Bokking had oogkleppen op. Na zo’n motie moet je inbinden. Zeker als je na een raadsvergadering zo op je vingers bent getikt.

Dat ze niet besefte hoe heet de grond onder haar voeten was, blijkt uit een mailtje dat in het bezit is van de IJmuider Courant. Het is van Bokking aan de voorzitters van de wijkplatforms.

Ze had gepland vanavond te vergaderen over en met de wijkplatforms. Lees hieronder een ingekorte versie:

,, Geachte voorzitter,
Hierbij nodig ik u namens het college graag uit om op zeer korte termijn te overleggen over de rol en de positie van wijkplatforms in Velsen. Deze bijeenkomst organiseren wij op donderdag 5 februari aanstaande om 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis.
Tijdens deze bijeenkomst wordt u als voorzitter gevraagd om op basis van de notitie: “de burger is het waard”, de recente discussie in de gemeenteraad over deze notitie en de door de gemeenteraad aangenomen motie van 15 januari 2009, uw idee├źn naar voren te brengen over de rol en de positie van de wijkplatforms.
Met vriendelijke groet, Burgemeester en wethouders van Velsen, Wethouder mevr. M. Bokking"


En dan volgt nu het spelletje: hoe verder? Volgend jaar zijn er gemeenteraadverkiezingen. Gaan burgemeester en wethouders zolang door met een lid minder? Denk het niet. Vier in plaats van vijf wethouders was nooit een optie in Velsen.

Wie dan? Het verhaal gaat (onder andere bij CDA’ers) dat fractievoorzitter Te Beest wel wethouder wil worden. Maar die gaat voor een jaar zijn baan niet opzeggen.

Een nieuwe wethouder heeft zeker een half jaar nodig om zich in te werken. Lastig.

Laat het CDA nou een oud-wethouder in de gelederen hebben. Eentje die zegt vanaf 2010 voor de partij in de gemeenteraad te willen.

Gert Jan van der Hulst.

Oud-wethouder van Velsen Lokaal. Een partij die hij uit onvrede vaarwel zegde. Mag deze oud-wethouder voor het centrumplan IJmuiden straks toch nog meebeslissen over de stadsvernieuwing. Zijn centrumplan werd juist na 2006 beslist afgewezen.


(Filmpje Frits Houtgraaf over verdere sloop postkantoor IJmuiden)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Fokke
Ik vind het filmje geweldig,nu zie ik ook weinig mensen meer bij de sloop,de kelder geeft toch ookwel een spectaculair beeld van de voormalige postkantoor.