dinsdag 22 juli 2008

Exclusief feestje

De jubileumeditie van de Hiswa te water (25ste keer) is groter dan ooit. Er zijn meer exposanten, het terrein is uitgebreid met een fors stuk van de Kennemerboulevard en er zijn meer schepen te zien.

Dit jaar staat er eveneens een nieuwe entree. Een imposant geval: een witte tent van twee verdiepingen (twaalf meter hoog) naast het Holiday Inn-hotel. Je ziet de tent op de tekening. Dat is een impressie van de Hiswa dit jaar.

Velsenaren klagen dat de Hiswa geen feestje voor hen is. De Hiswa is voor rijke stinkers, vinden ze, en levert hoogstens verkeersdrukte op. Misschien moeten Velsenaren maar gratis naar binnen, opperde de IJmuider Courant vorig jaar in een stelling.

Eigenlijk is onduidelijk hoeveel Velsenaren de Hiswa bezoeken. Onder de exposanten is het Velsense aandeel in ieder geval niet groot. Van de 150 komt er één uit Velsen. Dat is Saffier Maritiem uit IJmuiden. Aan de andere kant is de Hiswa erg belangrijk voor de ondernemers op en bij het IJmuiderstrand (veel exposanten eten een hapje bij ze) en voor de jachthaven.

De Hiswa lijkt steeds meer een exclusief feestje te worden. Neem nou die previewavond die ze bedacht hebben. Een kaartje kost 130 euro! Poeh. Dat is veel. Kijk eens hier hoeveel een 'gewoon kaartje' kost. Ik zou het wel weten. Het glaasje champagne koop ik zelf wel.

Tekening is van de Hiswa, foto onder (Hiswa te water 2007) is van OTTI fotografie

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Fokke,

maar een premiéreparty kost altijd meer. Maak het bijna dagelijks mee. Houd het exclusieve erin :-)
Ik denk dat ik toch maar voor de openeningsdag ga met de champagne!!!
Misschien zie ik je toch nog wel :-)
Gaan we samen een keer foto-opnamen maken van de celebs, of komen die nu weer net niet?