vrijdag 9 november 2007

Storm met regenbogen

Vanmorgen gebeld door Peter de Bie van Beach Inn. De storm heeft bij hem toegeslagen (foto boven). En zo loop ik 's ochtends over het IJmuiderstrand.

De wind blaast me van mijn benen. Zand zit overal. De Nijntjepalen staan ver weg in het water. Normaal is de zee toch zo ver weg? Is het strand toch zo groot?

Bij de Kustzeilvereniging Velsen blijkt de omheining van bielzen vrijwel te zijn weggeslagen (foto midden).

Hagel en zon wisselen elkaar de hele dag af. De hele dag hangen er regenbogen boven IJmuiden. Bij paviljoen Noordzee zie ik een surfer met een camera op zijn helm. Het is Jan Korf uit Haarlem. Hij maakt filmpjes als hij surft.

We zien de King of Scandinavia van DFDS Seaways naderen. Het gesprek valt stil. De enorme King duikt voor de Zuidpier weg in een golf. We kijken ademloos toe. Iets van onder lijkt het schip met reuzenkracht omhoog te duwen. De King lijkt zo op de Zuidpier te slaan. Opeens draait het schip recht, zo tussen de pieren. Wel een beetje scheef. Of lijkt dat maar zo?

Een nooddijk van twee meter bij de vlonder (foto onder) blijkt 's middags noodzakelijk om de vloed weg te houden bij de strandpaviljoens. Nog nooit eerder gezien.

Niet op het strand geweest vandaag? Kijk even naar het filmpje van Jan Korf.


(En naar de supersprongen in dit filmpje)

Geen opmerkingen: