dinsdag 1 mei 2007

Een oefening

Vanavond oefende de Velsense brandweer op het IJmuiderstrand. Voor het eerst. Al eerder werd geoefend in jachthaven. Scenario toen: jacht in brand.

Vanavond: gasfles ontploft. Huisje in brand. Twee slachtoffers met geschminkte brandwonden. De brandweermannen doen hun best tussen borden waarop vlammen zijn getekend, tussen rookmachines en tussen heel, heel veel toekijkende kinderen.
De brandweer testte ook of de zware brandweerwagens niet wegzakken in het strandzand. Met een speciaal systeem kunnen ze de banden een beetje laten leeglopen. Met plattere banden rijdt het makkelijker.

Vandaag begon officieel de nieuwe chef van de IJmuider Courant. Maaike Oppenkamp. Haar foto heeft u vast wel gezien, vanmorgen in de krant.

Columnist Bart Boele staat elke zaterdag met zijn foto in de krant. Hij wordt herkend op straat. Ik sta met mijn foto op de blog. Word herkend op straat.
Maaike wandelde vanmiddag in IJmuiden. Stopt er een auto. 'Gefeliciteerd!', zegt iemand tegen haar. Maaike, verbaasd: 'Dank je wel'. Antwoord: 'Ja, dat krijg je als je met je gezicht in de krant gaat staan'.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Naast die foto in de krant (die ik niet meer op papier lees) ook maar een foto op internet plaatsen!

Ben nieuwsgierig, maar niet nieuws-gierig!;-)

Anoniem zei

Tja want met een foto in de krant of op internet wordt je beter herkent als alleen het geschreven woord

Anoniem zei

Jammer dat er niet vermeld wordt dat de Reddingsbrigade ook meegedaan heeft met de oefening. Zij zijn immers veelal de eerste die bij een ongeval op het strand de hulpverlening starten. Volgende week is er weer een oefening. besteed dan even wat aandacht aan de Reddingsbrigade. Zij mogen als vrijwilligers best wel wat aandacht hievoor krijgen.

Fokke Zaagsma zei

Hoi laatste anoniem,

In mijn verslag in de krant staat keurig vermeld dat de IJmuider Reddings Brigade meedeed. De berichten, verslagen, reportages, interviews, analyses en achtergrondverhalen die ik maak lees je in de krant. Op de blog lees je zo'n beetje wat ik meemaak als journalist, soms wat ik ergens van vind en wat ik weet maar niet kwijtkan in de krant. Omdat het bijvoorbeeld een zijspoor is van een verhaal. Of omdat ik in de krant niet de onbeperkte ruimte heb.

De blog is een aanvulling op de krant.

Groetjes,
Fokke

Anoniem zei

Fokke, Helaas ben ik op dit moment niet in staat om de krant te lezen dus ben afhankelijk van het internet. Exusses voor mijn "verwijt".

Fokke Zaagsma zei

No problemo.
Ik wilde het alleen even uitleggen.

Groetjes, Fokke

Anoniem zei

ik heb het niet gezien in de krant, maar ben zeer trots op jullie nieuwe chef. wens jullie een leuke en inspirerende tijd toe, met haar.
frouwke