vrijdag 18 maart 2011

Oude ansichtkaarten

,,Geachte redactie,
Mijn moeder is verguld met haar verzameling oude ansichtkaarten. Op haar verzoek scan ik er 17 en stuur ze op naar u.
Mijn moeder is al vele vele jaren een trouwe lezer van de uw krant. Volgens mij zou ze het stiekem wel heel leuk vinden als u aandacht zou schenken aan haar oude prentjes.

Vroeger dreef mijn moeder een wasserette op het Canopusplein. Zie de scan van 'Wassend Water'. Inmiddels is ze de tachtig voorbij, maar ze bridget nog steeds. En ze woont nog zelfstandig in IJmuiden. Haar naam is Maartje Scholder-Broek.
Met een vriendelijke groet,
Paul Scholder."

Bovenaan zien jullie de wasserij op het Canopusplein, met Maartje Scholder. Blijkbaar waren er toen problemen als het eens hard regende. Nog steeds dus, op het Canopusplein.
Daaronder een paar van de oude ansichtkaarten.

Eerste: de Julianabrug in IJmuiden. Klik op de naam om te zien hoe de brug er nu uitziet.

Tweede: de Kanaalstraat in IJmuiden. Klik op de naam om te zien hoe de straat er daar nu uitziet.

Derde: Jan Kostelijklaan in Velsen-Zuid. Klik op de naam en kijk rond om te zien hoe de straat er nu uitziet.

Binnenkort meer ansichtkaarten van Maartje Scholder.

8 opmerkingen:

Serge zei

is heel leuk om ansichten te verzamelen. Soms zie je dingen terug die je niet wist

Bild am Montag zei

Iets geheel anders... De fusie met Beverwijk lijkt van de baan. Velsen etaleert met haar toekomst visie zoveel zelfvertrouwen dat een fusie met de andere IJmondgemeenten volslagen overbodig is. Integendeel zelfs, een fusie zou een blok aan het been van Velsen betekenen. Een pak van mijn hart. Ik dacht de laatste weken even dat ik binnekort voor een voldongen feit zou staan. Vandaar mijn misschien wat bitserige houding tegenover de krant. Ik zag de krant als voorloper van de fusie eerlijk gezegd. De krant heeft naar mijn weten ook geen stelling tegen de fusie genomen. Maar het gevaar is geweken. Velsen gaat vol zelfvertrouwen en zelfstandig de toekomst in!

Anoniem zei

Leuke oude kaarten
Zijn er ook oude kaarten van de willemsbeekweg van vroeger daar zoek ik naar graag mailen naar frhoster@gmail.com

Anoniem zei

Leuk! Graag meer!

Anoniem zei

ga even kijken op noord-hollands archief.
daar kan je alles vinden over IJmuiden ook oude ansichtkaarten en zo

Unknown zei

Wat leuk die ansichtkaarten van IJmuiden, ook wij hebben er inmiddels een aantal verzameld. In onze winkel Groeten uit IJmuiden aan de Kennemerlaan 81, hebben wij in de maand juni als thema "Het IJmuiden van toen", dit gebeurt waarschijnlijk i.s.m. het Zeehavenmuseum, dus zeker een kijkje waard!

Ed van Steenkiste zei

Destijds (1998)heb ik een film gemaakt genaamd Rondje IJmuiden met oude ansichtkaarten van mijn vader.Ik ben nu bezig met een film van Oud-IJmuiden met oude ansichtkaarten.
Mijn oma heette voor mij oma broek,en woonde in de van Leeuwenstraat, ik denk dat maartje familie is.

Unknown zei

ik kan die zaak van je moeder goed herinneren....ik bracht er af-en-toe was...maar het meeste indruk maakte de snoep-automaat.... stond die niet voor de zaak? had ik negen cent gespaard...en dan gooide ik dat in die automaat..kreeg ik negen dropjes!!!